Terug naar Recepten
Asperge-cocktail met zalmeitjes en postelen
Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten
Ingrediënten
500 gr witte asperges
2 1/2 dl citroenjenever
zout
200 gr postelein
ca 80 gr zalmeitjes (= 2 potjes)
30 gr geroosterde pijnboompitten
1 bakje shiso purper
2 el balsamico-azijn
6 el truffelolie
witte peper
Bereiding
- Asperges schillen en in stukjes snijden.
- Postelein wassen, droogdeppen en fijnhakken.
- Shiso purperblaadjes afknippen.
- 2 dl citroenjenever en 2 dl water met wat zout aan de kook brengen. Zodra het kookt de asperges toevoegen en zodra het weer kookt de vlam uitzetten. Laat de asperges een kwartiertje staan.
- Maak een dressing van de rest van de citroenjenever met de Balsamico-azijn, de truffelolie en wat zout en peper.
- Giet de asperges af en vermeng de warme asperges met de dressing, postelein, shiso purper, pijnboompitten en zalmeitjes.
- Serveer de cocktail lauwwarm.