Terug naar Recepten

Asperge-cocktail met zalmeitjes en postelen

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperge-cocktail met zalmeitjes en postelen

Ingrediënten

 500 gr witte asperges

 2 1/2 dl citroenjenever

 zout

 200 gr postelein

 ca 80 gr zalmeitjes (= 2 potjes)

 30 gr geroosterde pijnboompitten

 1 bakje shiso purper

 2 el balsamico-azijn

 6 el truffelolie

 witte peper

Bereiding

  • Asperges schillen en in stukjes snijden.
  • Postelein wassen, droogdeppen en fijnhakken.
  • Shiso purperblaadjes afknippen.
  • 2 dl citroenjenever en 2 dl water met wat zout aan de kook brengen. Zodra het kookt de asperges toevoegen en zodra het weer kookt de vlam uitzetten. Laat de asperges een kwartiertje staan.
  • Maak een dressing van de rest van de citroenjenever met de Balsamico-azijn, de truffelolie en wat zout en peper.
  • Giet de asperges af en vermeng de warme asperges met de dressing, postelein, shiso purper, pijnboompitten en zalmeitjes.
  • Serveer de cocktail lauwwarm.