Terug naar Recepten

Asperge-cocktail

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperge-cocktail

Ingrediënten

 500 gr. witte asperges

 1 rode grapefruit

 100 gr. witte druiven

 200 gr. gerookte kip

 1/2 bekertje zure room

 2 el mayonaise

 1 el gembersiroop

 1 mespunt kerriepoeder

 2 el geslagen slagroom (yoghurtdikte)

 4 blaadjes sla

Bereiding

  • Snijd de asperges in stukjes van 2 cm en kook de aspergestukjes gaar in ca. 5 minuten.
  • Spoel de stukjes in een zeef, onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
  • Schil de grapefruit zo dik, dat het wit volledig is verdwenen.
  • Snijd de partjes tussen de vliezen uit in kleine stukjes.
  • Snijd de gerookte kip in reepjes
  • Was de druiven en halveer ze.
  • Meng de ingrediënten voor het sausje.
  • Meng de ingrediënten van de vulling.
  • Leg in 4 cocktailglazen een blaadje sla
  • Verdeel de aspergecocktail en bedek het geheel met het sausje.
  • Garneer de cocktail met een druif.