Asperge-cocktail

De ingredienten

  • 1 mespunt kerriepoeder
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 bekertje zure room
  • 200 gr. gerookte kip
  • 100 gr. witte druiven
  • 1 rode grapefruit
  • 500 gr. witte asperges
  • 2 el geslagen slagroom (yoghurtdikte)
  • 4 blaadjes sla

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Snack
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm en kook de aspergestukjes gaar in ca. 5 minuten.
  2. Spoel de stukjes in een zeef, onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
  3. Schil de grapefruit zo dik, dat het wit volledig is verdwenen.
  4. Snijd de partjes tussen de vliezen uit in kleine stukjes.
  5. Snijd de gerookte kip in reepjes
  6. Was de druiven en halveer ze.
  7. Meng de ingrediënten voor het sausje.
  8. Meng de ingrediënten van de vulling.
  9. Leg in 4 cocktailglazen een blaadje sla
  10. Verdeel de aspergecocktail en bedek het geheel met het sausje.
  11. Garneer de cocktail met een druif.