Ingrediënten
500 gr. witte asperges
1 rode grapefruit
100 gr. witte druiven
200 gr. gerookte kip
1/2 bekertje zure room
2 el mayonaise
1 el gembersiroop
1 mespunt kerriepoeder
2 el geslagen slagroom (yoghurtdikte)
4 blaadjes sla
Bereiding
- Snijd de asperges in stukjes van 2 cm en kook de aspergestukjes gaar in ca. 5 minuten.
- Spoel de stukjes in een zeef, onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
- Schil de grapefruit zo dik, dat het wit volledig is verdwenen.
- Snijd de partjes tussen de vliezen uit in kleine stukjes.
- Snijd de gerookte kip in reepjes
- Was de druiven en halveer ze.
- Meng de ingrediënten voor het sausje.
- Meng de ingrediënten van de vulling.
- Leg in 4 cocktailglazen een blaadje sla
- Verdeel de aspergecocktail en bedek het geheel met het sausje.
- Garneer de cocktail met een druif.