Terug naar Recepten

Asperge- en eiersalade

Wit Salade 4 personen Max. 15 minuten

Asperge- en eiersalade

Ingrediënten

 250 gr. asperges

 50 gr. rauwe ham of zalmsnippers

 3 el yoghurt

 zout, peper

 1 el fijngeknipte bieslook

 4 hardgekookte eieren

 100 gr. veldsla

 3 el mayonaise

Bereiding

  • De asperges wassen, schillen en de ongeveer 2 cm van de onderkant afsnijden.
  • Kook de asperges in  ongeveer 15 min. beetgaar.
  • Snijd de rauwe ham of zalmsnippers in heel kleine stukjes.
  • Roer van de mayonaise, de yoghurt, een snufje peper, een snufje zout, de bieslook en de rauwe ham of zalmsnippers een sausje.
  • Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
  • Was en droog de sla en verdeel deze over 4 bordjes.
  • Leg de plakjes sla ei en daarop de asperges op de sla en schep de saus erover.