Asperge- en eiersalade

De ingredienten

  • 250 gr. asperges
  • 50 gr. rauwe ham of zalmsnippers
  • 3 el yoghurt
  • zout, peper
  • 1 el fijngeknipte bieslook
  • 4 hardgekookte eieren
  • 100 gr. veldsla
  • 3 el mayonaise

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. De asperges wassen, schillen en de ongeveer 2 cm van de onderkant afsnijden.
  2. Kook de asperges in  ongeveer 15 min. beetgaar.
  3. Snijd de rauwe ham of zalmsnippers in heel kleine stukjes.
  4. Roer van de mayonaise, de yoghurt, een snufje peper, een snufje zout, de bieslook en de rauwe ham of zalmsnippers een sausje.
  5. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.
  6. Was en droog de sla en verdeel deze over 4 bordjes.
  7. Leg de plakjes sla ei en daarop de asperges op de sla en schep de saus erover.