Terug naar Recepten

Asperge-garnalen taart

Wit Lunch 4 personen Meer dan 60 minuten

Asperge-garnalen taart

Ingrediënten

 125 gr. bloem

 1 ei

 60 gr. boter

 Snufje zout

Voorbeiding

Saus:

  • 40 gr. + 10 gr. boter
  • 30 gr. maïsbloem
  • 2,5 dl koude kippenbouillon
  • peper en zout
  • 1 el gehakte kervel
  • 3 eierdooiers
  • 2 el droge sherry
  • 200 gr. aspergepunten
  • 100 gr. grijze gepelde garnalen
  • 25 gr. gemalen Emmenthaler

Bereiding

  • Stort de bloem op tafel en vorm een bergje. Maak hierin een kuiltje. Doe hierin het ei en strooi er de boter in kleine stukjes rond, net als het zout.
  • Meng het deeg met de vingers Vervolgens kneedt u het met de handpalm tot een homogeen mengsel.
  • Vorm met het deeg een bol en wikkel deze in plastiekfolie. Laat rusten in de koelkast.

 

  • Laat 40 gr. boter smelten en meng er de maïsbloem door.
  • Voeg onder voortdurend roeren de bouillon toe.
  • Breng op smaak en laat enkele minuten koken.
  • Neem van het vuur en meng de kervel door de saus.
  • Hierna voegt u onder stevig roeren 1 voor 1 de eierdooiers toe.
  • Doe er daarna sherry en nog eens 10 gr boter bij.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op ongeveer 3 mm.
  • Bekleed een diepe taartvorm van ongeveer 18 cm diameter.
  • Bekleed het deeg met een blad aluminiumfolie en strooi er gedroogde bonen, erwten of rijstkorrels over (voor het 'wit'bakken).
  • Bak het deeg ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven en verwijder de bonen.
  • Giet de asperges af.
  • Giet de helft van de saus in de taart, schik er de aspergepunten en de garnalen op.
  • Lepel er de rest van de saus over en strooi er kaas over.
  • Zet alles nog ongeveer 15 minuten in de oven op 225 graden en dien het gerecht heet op met een glaasje witte wijn.