Ingrediënten
125 gr. bloem
1 ei
60 gr. boter
Snufje zout
Voorbeiding
Saus:
- 40 gr. + 10 gr. boter
- 30 gr. maïsbloem
- 2,5 dl koude kippenbouillon
- peper en zout
- 1 el gehakte kervel
- 3 eierdooiers
- 2 el droge sherry
- 200 gr. aspergepunten
- 100 gr. grijze gepelde garnalen
- 25 gr. gemalen Emmenthaler
Bereiding
- Stort de bloem op tafel en vorm een bergje. Maak hierin een kuiltje. Doe hierin het ei en strooi er de boter in kleine stukjes rond, net als het zout.
- Meng het deeg met de vingers Vervolgens kneedt u het met de handpalm tot een homogeen mengsel.
- Vorm met het deeg een bol en wikkel deze in plastiekfolie. Laat rusten in de koelkast.
- Laat 40 gr. boter smelten en meng er de maïsbloem door.
- Voeg onder voortdurend roeren de bouillon toe.
- Breng op smaak en laat enkele minuten koken.
- Neem van het vuur en meng de kervel door de saus.
- Hierna voegt u onder stevig roeren 1 voor 1 de eierdooiers toe.
- Doe er daarna sherry en nog eens 10 gr boter bij.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op ongeveer 3 mm.
- Bekleed een diepe taartvorm van ongeveer 18 cm diameter.
- Bekleed het deeg met een blad aluminiumfolie en strooi er gedroogde bonen, erwten of rijstkorrels over (voor het 'wit'bakken).
- Bak het deeg ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven en verwijder de bonen.
- Giet de asperges af.
- Giet de helft van de saus in de taart, schik er de aspergepunten en de garnalen op.
- Lepel er de rest van de saus over en strooi er kaas over.
- Zet alles nog ongeveer 15 minuten in de oven op 225 graden en dien het gerecht heet op met een glaasje witte wijn.