Asperge-gembersoep

De ingredienten

  • 0,5 kg asperges
  • 1 tl zout
  • 15 gr. roomboter
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl sherry
  • 1 dl room
  • 1 tl suiker
  • 150 gr. verse garnalen
  • 25 gr. roomboter
  • 35 gr. bloem
  • 1 ei
  • witte peper
  • zout

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Soep
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. De asperges schillen, in het water leggen en laten garen.
  2. Aan het kookwater 1 tl zout en 15 gram roomboter toevoegen.
  3. De gare asperges uit het aspergenat halen en het aspergenat zeven.
  4. Voor de soep is ruim 1 liter aspergenat nodig.
  5. 25 gram boter in een soeppan smelten, uit laten bruisen zonder dat de boter verkleurt en er de bloem over strooien.
  6. De bloem onder voortdurend roeren vijf minuten laten garen en er dan -beetje bij beetje- het aspergenat bij gieten.
  7. Deze basissoep een dik kwartier onder voortdurend roeren aan de kook houden en dan warm wegzetten.
  8. De asperges in stukjes snijden.
  9. Het ei splitsen en de eidooier loskloppen (het eiwit is niet nodig).
  10. De gemberpoeder, sojasaus, suiker, sherry, room en de garnalen door de basissoep roeren,voortdurend roeren en even aan de kook brengen.
  11. De stukjes asperges toevoegen en in de soep warm laten worden.
  12. De soep op smaak brengen met versgemalen peper en zout en er -vlak voor het uitserveren- de eidooier door roeren.