Terug naar Recepten

Asperge gratin

Wit Bijgerecht 4 personen Meer dan 60 minuten

Asperge gratin

Ingrediënten

 1,5 kg witte asperges

 2,5 dl melk

 20 gr. boter

 40 gr. bloem

 2 eidooiers

 500 gr. gewassen spinazie

 100 gr. geraspte kaas

 nootmuskaat

 zout en peper

Bereiding

  • Asperges schillen, koken en 2,5 dl van het kookvocht bewaren en bij de melk mengen.
  • Van de boter en bloem een roux maken en 3 minuten laten garen.
  • Beetje bij beetje het melkmengsel erdoor roeren en laat de saus 20 minuten zachtjes koken (zo verdwijnt de bloem smaak).
  • Oven voorverwarmen op 220°c.
  • Spinazie wassen, afgieten en het water eruit persen.
  • Saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen, en de eidooiers en kaas erdoor roeren.
  • Asperges in een ovenschaal leggen, spinazie erop scheppen en de saus erover verdelen.
  • In het midden van de oven in ± 25 minuten gratineren.