Ingrediënten
1,5 kg witte asperges
2,5 dl melk
20 gr. boter
40 gr. bloem
2 eidooiers
500 gr. gewassen spinazie
100 gr. geraspte kaas
nootmuskaat
zout en peper
Bereiding
- Asperges schillen, koken en 2,5 dl van het kookvocht bewaren en bij de melk mengen.
- Van de boter en bloem een roux maken en 3 minuten laten garen.
- Beetje bij beetje het melkmengsel erdoor roeren en laat de saus 20 minuten zachtjes koken (zo verdwijnt de bloem smaak).
- Oven voorverwarmen op 220°c.
- Spinazie wassen, afgieten en het water eruit persen.
- Saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen, en de eidooiers en kaas erdoor roeren.
- Asperges in een ovenschaal leggen, spinazie erop scheppen en de saus erover verdelen.
- In het midden van de oven in ± 25 minuten gratineren.