Asperge-Groentesoep

De ingredienten

  • 400 gr asperges
  • 1 dikke wortel
  • 1 ui + 1 prei
  • 1 el vloeibare boter
  • 1 groentebouillonblokje
  • 750 dl water
  • een handje vermicelli
  • fijngeknipte peterselie voor de garnering

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Soep
  • Minder dan 30 minuten

Voorbereiding

Bereiding

  1. Snijd de ui fijn.
  2. Schil de asperges en snijd ze in 3 cm lange stukjes.
  3. Schil de wortel en snijd die in fijne, dunne reepjes.
  4. Snijd de prei in ringen.
  5. Hak de peterselie fijn.

     

    1. Fruit de ui in de boter goudgeel.
    2. Voeg het water en bouillonblokje toe en kook de groenten (behalve de prei en de peterselie) gedurende 10 minuten.
    3. Voeg de prei toe en laat nog 5 minuten doorkoken.
    4. Strooi voor het serveren de fijngesneden peterselie over de soep.