Asperge-ijs ala Libelle Zomerweek

De ingredienten

  • 500 gr asperges
  • 1 ltr slagroom
  • 1,5 ltr melk
  • 600 gr suiker
  • 415 gr eigeel
  • 3 el honing

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Nagerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges, snijd ze in kleine stukjes en kook ze gaar volgens het basisrecept.
  2. Voeg 300 gr suiker toe aan de melk en breng dit rustig aan de kook.
  3. Roer de slagroom, 300 gr suiker, het eigeel en de honing door elkaar.
  4. Pureer de aspergestukjes in een blender en haal deze door een bolzeef om de laatste dikkere delen te verwijderen.
  5. Als de melk kookt draai je het vuur laag.
  6. Giet, onder voortdurend roeren, de slagroommassa erbij.
  7. Verwarm deze massa op laag vuur en onder voortdurend roeren (om aanbranden en klonteren te voorkomen!) tot maximaal 65 °C, wordt het warmer dan stolt het eigeel en krijg je klontjes.
  8. Als je de tempratuur van 65 °C hebt bereikt zet dan het vuur meteen uit en giet de massa ook door de bolzeef bij de aspergepulp.
  9. Goed doorroeren en laten afkoelen. Plaats het voor 24 uur in de koelkast.
  10. Als je het ijs gaat draaien in de machine dan eerst de aspergemassa nogmaals goed doorroeren.
  11. Giet de aspergemassa in het ijsemmertje en zet de machine 30 min aan.
  12. Kijk regelmatig of het ijs de juiste dikte heeft, draai desnoods een paar minuten langer als het ijs nog te dun is.
  13. Als het ijs klaar is schep het in een bakje en plaats in de vriezer.
  14. Na enkele uurtjes is het ijs klaar om te gegeten te worden.
  15. Lekker met aardbeien en ander vers fruit!