Terug naar Recepten

Asperge-ijs ala Libelle Zomerweek

Wit Nagerecht 4 personen Meer dan 60 minuten

Asperge-ijs ala Libelle Zomerweek

Ingrediënten

 500 gr asperges

 1 ltr slagroom

 1,5 ltr melk

 600 gr suiker

 415 gr eigeel

 3 el honing

Bereiding

  • Schil de asperges, snijd ze in kleine stukjes en kook ze gaar volgens het basisrecept.
  • Voeg 300 gr suiker toe aan de melk en breng dit rustig aan de kook.
  • Roer de slagroom, 300 gr suiker, het eigeel en de honing door elkaar.
  • Pureer de aspergestukjes in een blender en haal deze door een bolzeef om de laatste dikkere delen te verwijderen.
  • Als de melk kookt draai je het vuur laag.
  • Giet, onder voortdurend roeren, de slagroommassa erbij.
  • Verwarm deze massa op laag vuur en onder voortdurend roeren (om aanbranden en klonteren te voorkomen!) tot maximaal 65 °C, wordt het warmer dan stolt het eigeel en krijg je klontjes.
  • Als je de tempratuur van 65 °C hebt bereikt zet dan het vuur meteen uit en giet de massa ook door de bolzeef bij de aspergepulp.
  • Goed doorroeren en laten afkoelen. Plaats het voor 24 uur in de koelkast.
  • Als je het ijs gaat draaien in de machine dan eerst de aspergemassa nogmaals goed doorroeren.
  • Giet de aspergemassa in het ijsemmertje en zet de machine 30 min aan.
  • Kijk regelmatig of het ijs de juiste dikte heeft, draai desnoods een paar minuten langer als het ijs nog te dun is.
  • Als het ijs klaar is schep het in een bakje en plaats in de vriezer.
  • Na enkele uurtjes is het ijs klaar om te gegeten te worden.
  • Lekker met aardbeien en ander vers fruit!