Asperge-ijs

De ingredienten

  • 1 kilo witte asperges
  • bruine suiker
  • frambozen en blauwe bosbessen
  • 150 gr suiker
  • 1 vanillestok
  • balsamico-azijn
  • 5 dl Alpro Soja Drink Calcium
  • 4 eieren (eigeel nodig)
  • 4 velletjes filodeeg

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Nagerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en kook ze in de melk met de vanillestok tot ze super gaar zijn.
  2. Klop het eigeel van 4 eieren met de 150 gr suiker.
  3. Giet het kokende mengsel op de eigelen.
  4. Laat afkoelen en draai in een ijsmachine tot ijs (je mag de asperges eerst mixen of de stukjes heel laten).
  5. Vul 4 kopjes met versneden vruchten.
  6. Doe er asperge-ijs in en besmeer de randjes van de kopjes met eigeel.
  7. Beleg de kopjes met filo-deeg en kleef ze dicht.
  8. Bestrijk het filo-deeg met wat balsamicoazijn en bestrooi met bruine suiker.
  9. Zet de kopjes 2 minuten onder de grill.