Asperge in bladerdeeg

De ingredienten

  • bieslook, zout
  • 250 gr. Mascarpone
  • 2 pakjes bladerdeeg (langwerpige bladeren)
  • 2 el boter
  • 2 el suiker
  • zout
  • 2,5 kg asperge
  • vers gemalen peper
  • 1 ei
  • 1 el slagroom

Informatie

  • Wit
  • 5 personen
  • Bijgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

 

  1. De eindstukken van de asperges afsnijden, de asperges schillen en halveren
    (ca. 10 cm lange stukken).
  2. De asperges in kokend zoutwater met suiker en boter geven en ongeveer 15 minuten laten koken.
  3. De asperge volledig laten afkoelen (dit is belangrijk in verband met de bladerdeeg).
  4. 15 plakken bladerdeeg apart neerleggen en laten ontdooien.
  5. Mascarpone, bieslookrolletjes, zout en peper vermengen.
  6. 12 plakken bladerdeeg tot een rechthoek (18 x 20 cm) uitrollen.
  7. Een theelepel mascarponecrème in het midden geven.
  8. Steeds 6 stukjes asperge erop leggen.
  9. De deegrand met eiwit bestrijken.
  10. Eerst de smalle deegranden over de asperge leggen en de ingeklapte deegranden weer met eiwit bestrijken. Vervolgens het hele pakje oprollen.
  11. Voor de versiering van het overige bladerdeeg 12 lange strepen snijden, met eiwit bestrijken en als strik om het pakje leggen.
  12. De aspergepakjes op een met bakpapier uitgelegde bakplaat leggen.
  13. Met een houtje meermaals insteken en 15 minuten laten rusten (voor de deeg).
  14. Eigeel en slagroom vermengen en de pakjes ermee bestrijken.
  15. In het midden van de voorverwarmde oven van 225 graden (hete lucht 200 graden) 20-25 minuten goudbruin laten bakken.