Ingrediënten
750 gr witte asperge
1/2 tl zout en 1/2 tl suiker
1 middel grote ui
50 gr ontbijtspek
600 gr kipfilet
zout, peper
1 tot 2 el bloem
50 gr roomboter
100 ml lichtzoette witte wijn (lieblich)
250 ml room
4 el crème fraiche
2 el gehakte peterselie
Bereiding
- Asperge wassen, schillen en ongeveer 2 cm van de onderzijde verwijderen.
- De asperge in stukken van ongeveer 3 cm snijden en in kokend water met een snufje zout en suiker 8 minuten laten garen.
- Ui snipperen en spek in kleine stukjes snijden.
- Kipfilet in reepjes snijden, kruiden met zout en peper en door de bloem wentelen.
- De ui en spek in boter aanbakken en dan de kipfilet toevoegen. Dit alles goudgeel laten aanbraden.
- De room en wijn hierbij schenken en dit tot een gladde saus laten inkoken.
- Voeg de aspergestukken en crème fraîche toe aan de saus en roer alles goed door.
- Verwarm alles nog een keer tot aan het kookpunt .
- Strooi de gehakte peterselie over het gerecht en serveer direct.