Terug naar Recepten

Asperge-kip schotel

Wit Hoofdgerecht 4 personen 15 - 30 minuten

Asperge-kip schotel

Ingrediënten

 750 gr witte asperge

 1/2 tl zout en 1/2 tl suiker

 1 middel grote ui

 50 gr ontbijtspek

 600 gr kipfilet

 zout, peper

 1 tot 2 el bloem

 50 gr roomboter

 100 ml lichtzoette witte wijn (lieblich)

 250 ml room

 4 el crème fraiche

 2 el gehakte peterselie

Bereiding

  • Asperge wassen, schillen en ongeveer 2 cm van de onderzijde verwijderen.
  • De asperge in stukken van ongeveer 3 cm snijden en in kokend water met een snufje zout en suiker 8 minuten laten garen.
  • Ui snipperen en spek in kleine stukjes snijden.
  • Kipfilet in reepjes snijden, kruiden met zout en peper en door de bloem wentelen.
  • De ui en spek in boter aanbakken en dan de kipfilet toevoegen. Dit alles goudgeel laten aanbraden.
  • De room en wijn hierbij schenken en dit tot een gladde saus laten inkoken.
  • Voeg de aspergestukken en crème fraîche toe aan de saus en roer alles goed door.
  • Verwarm alles nog een keer tot aan het kookpunt .
  • Strooi de gehakte peterselie over het gerecht en serveer direct.