
Ingrediënten
200 gr. gekookt kipfilet
100 gr. asperges
zout
suiker
citroensap
1 perzik (uit blik)
krop sla
versgemalen peper
klein beetje cognac
Voorbeiding
Voor de dressing:
- 3 el. mayonaise
- 1 el. yoghurt
- zout
- versgemalen peper
- suiker
Bereiding
- De asperges schillen en garen volgens het basisrecept.
- Kook de kipfilet en snijd deze in fijne reepjes.
- Snijd de gare asperges in 2-3 cm lange stukjes (een paar aspergepunten voor de garnering wegzetten).
- De asperges en kipfilet voorzichtig vermengen en met snufje zout, schepje suiker en citroensap op smaak brengen.
- Alle ingrediënten voor de dressing vermengen en op smaak brengen.
- 1/2 perzik in kleine stukjes snijden en door de salade scheppen.
- Sla wassen en in een wijnglas schakeren.
- De salade erin leggen en de saus erover gieten.
- Met de aspergepunten en met een paar druppels cognac besprenkelen.