Terug naar Recepten
Asperge-salade met lollo-rosso sla en aardbeien
Wit Salade 2 personen 15 - 30 minuten
Ingrediënten
1,5 pond asperges
0,5 lollo-rosso sla
0,5 pond aardbeien
6 el olijfolie extra-vierge
2 el rode wijnazijn
peper en zout
1 el halvanaise
1 afgestreken el mosterd
pistachenootjes
Voorbeiding
Vignarettesaus:
- De azijn, peper en zout mengen en licht kloppen met de halvanaise.
- Olie toevoegen en nogmaals licht kloppen tot alles goed vermengd is.
Bereiding
- Asperges schillen, 10 min. koken en nog 5 min. in kookwater laten staan.
- De asperges goed laten uitlekken.
- Vervolgens elke asperge in circa 3 á 4 stukjes snijden.
- De lollo-rosso bladeren losmaken, wassen en goed laten uitlekken.
- Aardbeien wassen, laten uitlekken en halveren.
- In mooie kom of schaal de sla mengen met de vignarettesaus.
- Vervolgens de asperges en daarna pas voorzichtig de aardbeien erdoor scheppen.
- Garneren met enkele aardbeien.