Asperge-salade met lollo-rosso sla en aardbeien

De ingredienten

  • 1,5 pond asperges
  • 0,5 lollo-rosso sla
  • 0,5 pond aardbeien
  • 6 el olijfolie extra-vierge
  • 2 el rode wijnazijn
  • peper en zout
  • 1 el halvanaise
  • 1 afgestreken el mosterd
  • pistachenootjes

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Voorbereiding

Vignarettesaus:

Bereiding

  1. De azijn, peper en zout mengen en licht kloppen met de halvanaise.
  2. Olie toevoegen en nogmaals licht kloppen tot alles goed vermengd is.
    1. Asperges schillen, 10 min. koken en nog 5 min. in kookwater laten staan.
    2. De asperges goed laten uitlekken.
    3. Vervolgens elke asperge in circa 3 á  4 stukjes snijden.
    4. De lollo-rosso bladeren losmaken, wassen en goed laten uitlekken.
    5. Aardbeien wassen, laten uitlekken en halveren.
    6. In mooie kom of schaal de sla mengen met de vignarettesaus.
    7. Vervolgens de asperges en daarna pas voorzichtig de aardbeien erdoor scheppen.
    8. Garneren met enkele aardbeien.