Terug naar Recepten

Asperge-mangosalade

Wit Salade 2 personen Max. 15 minuten

Asperge-mangosalade

Ingrediënten

 500 gr. gekookte asperges

 1 mango, in kleine stukjes

 2 eieren, hardgekookt

 evt. blokjes ham

 mayonaise

Bereiding

  • Snijd de gekookte asperges in stukken van ongeveer 4 centimeter.
  • Neem een mooie schaal, verdeel een paar eetlepels mayonaise over de bodem en leg er een laagje aspergestukjes op.
  • Leg er vervolgens plakjes hardgekookt ei en eventueel blokjes ham op.
  • Verdeel een deel van de mangostukjes over het geheel en herhaal de lagen salade ingrediënten.
  • Maak de schaal mooi op met een paar toefjes mayonaise.
  • Zet de salade eventueel op een koele plaats nog even weg.
  • Ook lekker als lunch met toast of vers afgebakken broodjes.
  • In plaats van met mango is deze salade ook erg lekker met stukjes perzik of verse, rijpe abrikoosjes.