Asperge-mangosalade

De ingredienten

  • 500 gr. gekookte asperges
  • 1 mango, in kleine stukjes
  • 2 eieren, hardgekookt
  • evt. blokjes ham
  • mayonaise

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de gekookte asperges in stukken van ongeveer 4 centimeter.
  2. Neem een mooie schaal, verdeel een paar eetlepels mayonaise over de bodem en leg er een laagje aspergestukjes op.
  3. Leg er vervolgens plakjes hardgekookt ei en eventueel blokjes ham op.
  4. Verdeel een deel van de mangostukjes over het geheel en herhaal de lagen salade ingrediënten.
  5. Maak de schaal mooi op met een paar toefjes mayonaise.
  6. Zet de salade eventueel op een koele plaats nog even weg.
  7. Ook lekker als lunch met toast of vers afgebakken broodjes.
  8. In plaats van met mango is deze salade ook erg lekker met stukjes perzik of verse, rijpe abrikoosjes.