
Ingrediënten
300 gr. gekookte aspergepunten
50 gr. boter
4 sneden casinobrood
2 eierdooiers
3 el. lauw water
2 el. stijfgeklopte slagroom
zout en peper
citroensap
slabladeren
100 gr. rauwe of gekookte ham
gehakte peterselie
Voorbeiding
Voor de roomsaus:
- Eierdooiers met 3 eetl. lauw water au bain-marie kloppen tot de massa enigszins dik wordt (niet laten koken).
- Stijfgeklopte slagroom door de saus mengen en op smaak brengen met zout peper en citroensap.
Bereiding
Algemene bereiding:
- Asperges laten uitlekken.
- Boter smelten en het casinobrood hierin aan beide kanten mooi bruin roosteren.
- Slabladeren op de borden wassen, goed drogen en over de borden verdelen.
- Leg er de geroosterde broodjes op en verdeel de asperges hierover.
- Een beetje van de saus erover gieten.
- De ham in reepjes snijden en over de borden verdelen.