Asperge met roomsaus

De ingredienten

  • 300 gr. gekookte aspergepunten
  • 50 gr. boter
  • 4 sneden casinobrood
  • 2 eierdooiers
  • 3 el. lauw water
  • 2 el. stijfgeklopte slagroom
  • zout en peper
  • citroensap
  • slabladeren
  • 100 gr. rauwe of gekookte ham
  • gehakte peterselie

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Voorbereiding

Voor de roomsaus:

  1. Eierdooiers met 3 eetl. lauw water au bain-marie kloppen tot de massa enigszins dik wordt (niet laten koken).

    Bereiding

    Algemene bereiding:

    1.  Stijfgeklopte slagroom door de saus mengen en op smaak brengen met zout peper en citroensap.
      1. Asperges laten uitlekken.
      2. Boter smelten en het casinobrood hierin aan beide kanten mooi bruin roosteren.
      3. Slabladeren op de borden wassen, goed drogen en over de borden verdelen.
      4. Leg er de geroosterde broodjes op en verdeel de asperges hierover.
      5. Een beetje van de saus erover gieten.
      6. De ham in reepjes snijden en over de borden verdelen.