Asperge met tomaten en mozzarella in dressing

De ingredienten

  • 600 gr. asperges, stukjes van 5 cm
  • 2,5 dl. groentebouillon
  • 3 sjalotten
  • 1 kleine rode biet
  • sap van ½ citroen
  • 4 tomaten, zonder zaad en vel in reepjes gesneden
  • 1 teen knoflook
  • 130 gr. buffelmozzarella
  • 1/8 ltr witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 3 el balsamicoazijn
  • zout en peper
  • 1 rode ui in flinterdunne schijfjes
  • 1 littlegem (slasoort)

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak een dressing van de rode ui, olijfolie, uitgeperste knoflook, azijn en het kookwater.
  2. Kruiden met zout en peper en eventueel suiker.
  3. De wijn met de bouillon, halve sjalotten en het citroensap aan de kook brengen en de asperges daarin in 10 á 12 minuten gaar laten koken.
  4. Afgieten en 100 ml van het kookwater bewaren voor de dressing.
  5. De asperges, tomaatreepjes en mozzerella over 4 borden verdelen.
  6. De dressing er over heen gieten en minstens 1 uur laten intrekken.