Terug naar Recepten
Asperge met tomaten en mozzarella in dressing
Wit Bijgerecht 4 personen Meer dan 60 minuten
Ingrediënten
600 gr. asperges, stukjes van 5 cm
2,5 dl. groentebouillon
3 sjalotten
1 kleine rode biet
sap van ½ citroen
4 tomaten, zonder zaad en vel in reepjes gesneden
1 teen knoflook
130 gr. buffelmozzarella
1/8 ltr witte wijn
2 el olijfolie
3 el balsamicoazijn
zout en peper
1 rode ui in flinterdunne schijfjes
1 littlegem (slasoort)
Bereiding
- Maak een dressing van de rode ui, olijfolie, uitgeperste knoflook, azijn en het kookwater.
- Kruiden met zout en peper en eventueel suiker.
- De wijn met de bouillon, halve sjalotten en het citroensap aan de kook brengen en de asperges daarin in 10 á 12 minuten gaar laten koken.
- Afgieten en 100 ml van het kookwater bewaren voor de dressing.
- De asperges, tomaatreepjes en mozzerella over 4 borden verdelen.
- De dressing er over heen gieten en minstens 1 uur laten intrekken.