Informatie
- Wit
- 4 personen
- Hoofdgerecht
- Meer dan 30 minuten
Bereiding
- Asperges schillen en koken.
- Spinazie wassen.
- Eieren splitsen. Eidooiers bewaren.
- 3 dl kookvocht opvangen en mengen met de melk.
- Boter smelten, bloem toevoegen en goed roeren. 3 minuten laten garen.
- De melk met het kookvocht in gedeelten toevoegen en roeren totdat er een gebonden saus ontstaat.
- De saus zachtjes 10 minuten koken.
- De oven voorverwarmen op 200°C.
- Spinazie in hete olijfolie roerbakken.
- Laat de groente slinken en het vocht verdampen.
- Breng ondertussen de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Roer de eidooiers los en schep ze met de kaas door de saus.
- Leg de asperges naast elkaar in de ovenschaal.
- Schep de spinazie erop en verdeel de saus erover.
- Gratineer het gerecht in het midden van de oven in ca. 15 minuten.
- Verdeel de amandelen erover.