Asperge-ovenschotel

De ingredienten

  • 2 kg asperges
  • 2,5 dl melk
  • 40 gr. boter
  • 50 gr. bloem
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 2 eidooiers
  • 2 kg verse spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr. geraspte jongbelegen kaas
  • 2 el geroosterde geschaafde amandelen

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperges schillen en koken.
  2. Spinazie wassen.
  3. Eieren splitsen. Eidooiers bewaren.
  4. 3 dl kookvocht opvangen en mengen met de melk.
  5. Boter smelten, bloem toevoegen en goed roeren. 3 minuten laten garen.
  6. De melk met het kookvocht in gedeelten toevoegen en roeren totdat er een gebonden saus ontstaat.
  7. De saus zachtjes 10 minuten koken.
  8. De oven voorverwarmen op 200°C.
  9. Spinazie in hete olijfolie roerbakken.
  10. Laat de groente slinken en het vocht verdampen.
  11. Breng ondertussen de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  12. Roer de eidooiers los en schep ze met de kaas door de saus.
  13. Leg de asperges naast elkaar in de ovenschaal.
  14. Schep de spinazie erop en verdeel de saus erover.
  15. Gratineer het gerecht in het midden van de oven in ca. 15 minuten.
  16. Verdeel de amandelen erover.