Terug naar Recepten

Asperge-ovenschotel

Wit Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperge-ovenschotel

Ingrediënten

 2 kg asperges

 2,5 dl melk

 40 gr. boter

 50 gr. bloem

 peper en zout

 nootmuskaat

 2 eidooiers

 2 kg verse spinazie

 2 el olijfolie

 100 gr. geraspte jongbelegen kaas

 2 el geroosterde geschaafde amandelen

Bereiding

  • Asperges schillen en koken.
  • Spinazie wassen.
  • Eieren splitsen. Eidooiers bewaren.
  • 3 dl kookvocht opvangen en mengen met de melk.
  • Boter smelten, bloem toevoegen en goed roeren. 3 minuten laten garen.
  • De melk met het kookvocht in gedeelten toevoegen en roeren totdat er een gebonden saus ontstaat.
  • De saus zachtjes 10 minuten koken.
  • De oven voorverwarmen op 200°C.
  • Spinazie in hete olijfolie roerbakken.
  • Laat de groente slinken en het vocht verdampen.
  • Breng ondertussen de saus op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Roer de eidooiers los en schep ze met de kaas door de saus.
  • Leg de asperges naast elkaar in de ovenschaal.
  • Schep de spinazie erop en verdeel de saus erover.
  • Gratineer het gerecht in het midden van de oven in ca. 15 minuten.
  • Verdeel de amandelen erover.