Asperge-pesto op Ciabattabrood

De ingredienten

  • 8 dunne witte asperges
  • 8 dunne groene asperges
  • zout
  • 50 gr. gepelde amandelen
  • 75 gr. zeer oude schapenkaas
  • 6 el. truffelolie
  • peper
  • 16 sneetjes Ciabattabrood
  • 1 dikke teen knoflook
  • olijfolie
  • 16 flinterdunne plakjes Parmaham
  • 8 kleine aardbeien
  • bieslook

Informatie

  • Groen/Wit
  • 3 personen
  • Snack
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  2. De asperges af laten koelen in het kookvocht.
    1. Sneetjes ciabatta besprenkelen met olijfolie en inwrijven met een doorgesneden knoflookteen.
    2. Sneetjes lichtbruin roosteren in de oven, broodrooster of hete droge koekenpan.
    3. Kopje van de asperges afsnijden tot 3 cm.
    4. De rest van de asperges met de amandelen en kaas in de keukenmachine in zeer fijne stukjes hakken maar net nog niet tot puree malen.
    5. Stukjes mengen met de truffelolie en peper en zout naar smaak.
    6. Ciabatta-sneetjes besmeren met de pesto en op elk sneetje een aspergepunt, een tot bloem geplooid plakje parmaham en een halve aardbei leggen.
    7. Garneren met bieslook