Terug naar Recepten

Asperge-pesto op Ciabattabrood

Paars Snack 3 personen 15 - 30 minuten

Asperge-pesto op Ciabattabrood

Ingrediënten

 8 dunne witte asperges

 8 dunne groene asperges

 zout

 50 gr. gepelde amandelen

 75 gr. zeer oude schapenkaas

 6 el. truffelolie

 peper

 16 sneetjes Ciabattabrood

 1 dikke teen knoflook

 olijfolie

 16 flinterdunne plakjes Parmaham

 8 kleine aardbeien

 bieslook

Bereiding

  • Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
  • De asperges af laten koelen in het kookvocht.
  • Sneetjes ciabatta besprenkelen met olijfolie en inwrijven met een doorgesneden knoflookteen.
  • Sneetjes lichtbruin roosteren in de oven, broodrooster of hete droge koekenpan.
  • Kopje van de asperges afsnijden tot 3 cm.
  • De rest van de asperges met de amandelen en kaas in de keukenmachine in zeer fijne stukjes hakken maar net nog niet tot puree malen.
  • Stukjes mengen met de truffelolie en peper en zout naar smaak.
  • Ciabatta-sneetjes besmeren met de pesto en op elk sneetje een aspergepunt, een tot bloem geplooid plakje parmaham en een halve aardbei leggen.
  • Garneren met bieslook