Ingrediënten
8 dunne witte asperges
8 dunne groene asperges
zout
50 gr. gepelde amandelen
75 gr. zeer oude schapenkaas
6 el. truffelolie
peper
16 sneetjes Ciabattabrood
1 dikke teen knoflook
olijfolie
16 flinterdunne plakjes Parmaham
8 kleine aardbeien
bieslook
Bereiding
- Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept.
- De asperges af laten koelen in het kookvocht.
- Sneetjes ciabatta besprenkelen met olijfolie en inwrijven met een doorgesneden knoflookteen.
- Sneetjes lichtbruin roosteren in de oven, broodrooster of hete droge koekenpan.
- Kopje van de asperges afsnijden tot 3 cm.
- De rest van de asperges met de amandelen en kaas in de keukenmachine in zeer fijne stukjes hakken maar net nog niet tot puree malen.
- Stukjes mengen met de truffelolie en peper en zout naar smaak.
- Ciabatta-sneetjes besmeren met de pesto en op elk sneetje een aspergepunt, een tot bloem geplooid plakje parmaham en een halve aardbei leggen.
- Garneren met bieslook