Asperge plaatpizza

De ingredienten

  • 250 g groene asperges
  • 4 pomodori tomaten
  • zout en peper
  • 1 el balsamicoazijn
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 250 g wittebroodmix
  • 100 g rauwe ham
  • 2 el groene pesto
  • 50 gr rucola

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Lunch
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Bereid van de broodmix met 1 el olie en 1,5 el lauwwarm water een soepel deeg. Dek dit af met plasticfolie en laat het 30 min. rijzen op een warme tochtvrije plaats.
  3. Klop van de rest van de olie met de azijn een dressing en maak deze op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de pomodori in lengteparten en laat ze in een ovenschaal 15 min drogen.
  5. Haal ze uit de oven en schakel deze door naar 220°C.
  6. Snijd het houtige uiteinde van de asperges en snijd ze in drieën. Kook ze 5 min. en laat ze uitlekken.
  7. Scheur de ham kleiner.
  8. Rol het deeg uit tot een dunne lap, leg deze op een met olie ingevette bakplaat en laat afgedekt nog 15 min. narijzen.
  9. Bak de pizzabodem in 20 min. goudbruin en gaar en laat 5 min. afkoelen.
  10. Bestrijk de bodem dun met pesto en snijd in 12 vierkanten.
  11. Verdeel de tomaten, de asperge, de ham en de rucola erover en lepel de dressing erover.