Terug naar Recepten

Asperge plaatpizza

Wit Lunch 4 personen 15 - 30 minuten

Asperge plaatpizza

Ingrediënten

 250 g wittebroodmix

 4 el extra vierge olijfolie

 1 el balsamicoazijn

 zout en peper

 4 pomodori tomaten

 250 g groene asperges

 100 g rauwe ham

 2 el groene pesto

 50 gr rucola

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Bereid van de broodmix met 1 el olie en 1,5 lauwwarm water een soepel deeg. Dek dit af met plasticfolie en laat het 30 min. rijzen op een warme tochtvrije plaats.
  • Klop van de rest van de olie met de azijn een dressing en maak deze op smaak met zout en peper.
  • Snijd de pomodori in lengteparten en laat ze in een ovenschaal 15 min drogen.
  • Haal ze uit de oven en schakel deze door naar 220°C.
  • Snijd het houtige uiteinde van de asperges en snijd ze in drieën. Kook ze 5 min. en laat ze uitlekken.
  • Scheur de ham kleiner.
  • Rol het deeg uit tot een dunne lap, leg deze op een met olie ingevette bakplaat en laat afgedekt nog 15 min. narijzen.
  • Bak de pizzabodem in 20 min. goudbruin en gaar en laat 5 min. afkoelen.
  • Bestrijk de bodem dun met pesto en snijd in 12 vierkanten.
  • Verdeel de tomaten, de asperge, de ham en de rucola erover en lepel de dressing erover.