Asperge ragout met zalm

De ingredienten

  • 1 kg asperge
  • 200 g gerookte zalm
  • 125 ml room
  • 1 el grove Limburgse mosterd
  • Bloem
  • Peper / Zout
  • Fijn gesneden verse bieslook
  • Bladerdeeg 4 velletjes (kant en klaar)
  • 1 ei

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperge schillen en in stukken snijden van 3 cm.
  2. De velletjes bladerdeeg instrijken met losgeklopt eigeel en op bakpapier in de oven bakken (temperatuur en baktijd zie verpakking).
  3. Aspergestukken 5 minuten koken (niet te gaar laten worden mag best nog een beetje beet aan zitten). Daarna zo'n 10 minuten in het water laten nagaren.
  4. De asperge uit het kookvocht halen en een gedeelte van het vocht weer aan de kook brengen en binden met de bloem.
  5. Voeg de room en mosterd toe en laat het geheel nog even doorwarmen.
  6. Op smaak afmaken met peper en zout en hierin weer de asperge toevoegen.
  7. Verdeel de gerookte zalm in kleinere stukken en voeg dit als laatste aan de ragout toe.
  8. Snijd met een scherp mes de hoedjes van de gebakken bladerdeeg bakjes af en vul deze met de aspergeragout en leg het deksel er weer bovenop. Doe ook een klein gedeelte van de ragout los op het bord en bestrooi deze met de fijngesneden bieslook.