Asperge ragout

De ingredienten

  • 2 kg asperges
  • 250 ml slagroom
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 kippen(of groenten)bouillon tablet
  • 2 prei
  • 3 teentjes knoflook
  • basilicum (enkele blaadjes)
  • 250 g roomboter

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges, snijd het achterste harde stuk ervan af, en deel de stengel in stukken van 2 cm.
  2. Kook de asperges in ruim water met wat zout in ong. 10 min. beetgaar.
  3. Snijd de prei in fijne ringen.
  4. Doe de boter in een pan, en bak de prei in enkele minuten gaar.
  5. Pers de knoflook, en laat deze enkele min. meegaren.
  6. Blus het geheel met de wijn, en doe dan de room en de kippenbouillon tabletten erbij.
  7. Laat de saus 2/3 inkoken. Eventueel wat zout en peper toevoegen.
  8. Als de asperges gaar zijn, deze afschudden in vergiet, en door de saus vermengen.
  9. Op het laatst basilicum erdoor vermengen.