Asperge risotto

De ingredienten

  • 350 gr. groene asperges
  • 1 kleine fijngesneden ui
  • 60 gr. boter
  • 250 gr ongekookte rijst
  • 625 ml kippenbouillon
  • 40 ml droge witte wijn
  • 40 gr. geraspte parmezaanse kaas
  • 20 ml room
  • zout en peper

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Was de asperges en snijd ze in stukjes van anderhalve centimeter. Houd de koppen apart.
  2. Smelt 2 eetlepels boter in een braadpan, fruit de ui en de aspergestukjes totdat de uien glazig zijn.
  3. Doe de rijst erbij en roer het mengsel goed door elkaar. De rijstkorrels moeten helemaal in de boter gewenteld zijn.
  4. Doe de warme kippenbouillon erbij en breng het mengsel aan de kook en laat het met gesloten deksel ongeveer 10 minuten pruttelen.
  5. Voeg de aspergekoppen en de wijn toe en laat het geheel nog eens 10 minuten koken.
  6. Voeg de room, de geraspte kaas, boter en zout en peper toe. Roer het voorzichtig iets door.
  7. Haal de risotto van het vuur en laat het met gesloten deksel vijf minuten staan.