Terug naar Recepten

Asperge risotto

Groen Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Asperge risotto

Ingrediënten

 350 gr. groene asperges

 1 kleine fijngesneden ui

 60 gr. boter

 250 gr ongekookte rijst

 625 ml kippenbouillon

 40 ml droge witte wijn

 40 gr. geraspte parmezaanse kaas

 20 ml room

 zout en peper

Bereiding

  • Was de asperges en snijd ze in stukjes van anderhalve centimeter. Houd de koppen apart.
  • Smelt 2 eetlepels boter in een braadpan, fruit de ui en de aspergestukjes totdat de uien glazig zijn.
  • Doe de rijst erbij en roer het mengsel goed door elkaar. De rijstkorrels moeten helemaal in de boter gewenteld zijn.
  • Doe de warme kippenbouillon erbij en breng het mengsel aan de kook en laat het met gesloten deksel ongeveer 10 minuten pruttelen.
  • Voeg de aspergekoppen en de wijn toe en laat het geheel nog eens 10 minuten koken.
  • Voeg de room, de geraspte kaas, boter en zout en peper toe. Roer het voorzichtig iets door.
  • Haal de risotto van het vuur en laat het met gesloten deksel vijf minuten staan.