Asperge-risotto

De ingredienten

  • 1 kg. asperges
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 el boter
  • 2 el slagroom
  • 2 el olie
  • 200 gr. rijst
  • 1 dl witte wijn
  • 100 gr. parmezaanse kaas (geraspt)
  • zout
  • peper

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperges koken,  7.5 dl kookvocht apart houden.
  2. Kopjes van de asperges afsnijden en de stelen in stukjes van ca. 1 cm snijden.
  3. Ongeveer 1/4 van de asperges pureren en de slagroom toevoegen.
  4. Ui in de olie fruiten, voeg de rijst toe en bak deze glazig.
  5. Meng het kookvocht met de wijn en voeg deze bij de rijst.
  6. Laat de rijst in ca. 20 min. gaar koken.
  7. Voeg na 15 min. de aspergestelen en de puree toe.
  8. Breng de risotto op smaak met zout, peper en de parmezaanse kaas.
  9. Garneer de risotto met de asperge kopjes.