Asperge-roomsoep met kervel

De ingredienten

  • 2 el fijngehakte kervel
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1/8 l crème fraîche
  • 30 gr. bloem
  • 1 sjalot
  • 30 gr. boter
  • zout
  • snufje suiker
  • 9 dl kippenbouillon (of groentebouillon)
  • 300 gr. schoongemaakte dunne, witte asperges
  • (versgemalen) peper

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Soep
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de kopjes (ca. 2 cm) van de asperges en houd ze apart.
  2. Snijd de rest van de asperges in stukken en breng de aspergestukken in de bouillon aan de kook. Kook ze in ca. 20 minuten gaar.
  3. Laat de bouillon afkoelen.
  4. Pureer de aspergestukken met een staafmixer, of wrijf ze door een zeef, in de koude bouillon.
  5. Kook intussen de kopjes van de asperges in een beetje water met zout en een snufje suiker beetgaar in ca. 12 minuten.
  6. Snipper de sjalot fijn.
  7. Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalot glazig.
  8. Voeg de bloem toe en laat de roux al roerend ca. 2 minuten op laag vuur garen.
  9. Voeg beetje bij beetje en al roerend het asperge-bouillonmengsel toe en breng de soep al roerend aan de kook.
  10. Voeg de aspergekopjes toe.
  11. Meng de crème fraiche met peterselie en kervel.
  12. Roer het mengsel door de soep en breng de soep zo nodig verder op smaak met peper en zout.