Terug naar Recepten

Asperge-roomsoep

Wit Soep 4 personen 15 - 30 minuten

Asperge-roomsoep

Ingrediënten

 300 gr. dunne asperges

 9 dl kippen- of groentebouillon

 snufje suiker

 1 sjalot

 30 gr. boter

 30 gr. bloem

 0,8 ltr. crème fraîche

 1 el fijngehakte peterselie

 2 el fijngehakte kervel

 zout

 versgemalen peper

Bereiding

  • Schil de asperges vanaf de kop 2 keer rond.
  • Snijd de koppen (ca. 2 cm) van de asperges en houd die apart, snijd de rest in stukken.
  • Breng de aspergestukken in de bouillon aan de kook en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
  • Pureer de asperges met een staafmixer of wrijf ze door een zeef in de koude bouillon.
  • Kook intussen de koppen van de asperges in een beetje water met zout en een snufje suiker beetgaar in ca. 12 minuten.
  • Snipper de sjalot fijn.
  • Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalot glazig.
  • Voeg de bloem toe en laat de roux al roerend ca. 2 minuten op laag vuur garen.
  • Voeg het asperge-bouillonmengsel toe en breng de soep al roerend aan de kook.
  • Voeg de aspergekoppen toe.
  • Meng de crème fraîche met de peterselie en kervel.
  • Roer het mengsel door de soep en breng de soep zo nodig verder op smaak met peper en zout.