Asperge-roomsoep

De ingredienten

  • 1 liter groentebouillon
  • snufje zout en en snufje suiker
  • 1 sjalot
  • 30 gram boter
  • 30 gram bloem
  • 1 bakje crème fraiche
  • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
  • 2 eetlepels fijngehakte kervel
  • versgemalen peper

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Soep
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges vanaf de kop 2 keer rond.
    1. Snijd de koppen (ca. 2 cm) van de asperges en houd die apart, snijd de rest in stukken.
    2. Breng de aspergestukken in de bouillon aan de kook en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
    3. Pureer de asperges met een staafmixer of wrijf ze door een zeef in de koude bouillon.
    4. Kook intussen de koppen van de asperges in een beetje water met zout en een snufje suiker beetgaar in ca. 12 minuten.
    5. Snipper de sjalot fijn.
    6. Verhit de boter in een soeppan en fruit de sjalot glazig.
    7. Voeg de bloem toe en laat de roux al roerend ca. 2 minuten op laag vuur garen.
    8. Voeg het asperge-bouillonmengsel toe en breng de soep al roerend aan de kook.
    9. Voeg de aspergekoppen toe.
    10. Meng de crème fraîche met de peterselie en kervel.
    11. Roer het mengsel door de soep en breng de soep zo nodig verder op smaak met peper en zout.