Terug naar Recepten

Asperge-salade met appelkippetje

Wit Salade 3 personen 30 - 45 minuten

Asperge-salade met appelkippetje

Ingrediënten

 400 gr verse asperges

 1 klein flesje slagroom

 3 kipfilets

 2 appels

 1 klein blik stukjes ananas

 suiker

 1 krop sla

 1 zakje kipkruiden

 mayonaise

 zout

 citroensap

 peper

Bereiding

  • Kook de kipfilets met kruiden en zout in water en daarna laten trekken, maar niet te gaar laten worden.
  • Haal de kip uit de bouillon (bewaren voor soep) laat deze afkoelen. Als de kip is afgekoeld deze in stukjes snijden.
  • Intussen de asperges schillen en in stukjes snijden. Kook de beetgaar en laat ze afkoelen.
  • De appels schillen, de klokhuizen eruit halen en in blokjes snijden. Goed bedruppelen met citroensap, daar blijven ze mooi wit van.
  • De room stijfkloppen, wat suiker, peper, zout en mayonaise toevoegen tot een goed smakende saus verkregen is.
  • De koude gekookte aspergestukjes, blokjes kipfilet, appelpartjes en stukjes ananas met de saus vermengen.
  • De salade in ronde brede glazen scheppen op een paar blaadjes sla en een uurtje koud wegzetten in de koelkast.