Asperge-salade met appelkippetje

De ingredienten

  • 400 gr verse asperges
  • 1 klein flesje slagroom
  • 3 kipfilets
  • 2 appels
  • 1 klein blik stukjes ananas
  • suiker
  • 1 krop sla
  • 1 zakje kipkruiden
  • mayonaise
  • zout
  • citroensap
  • peper

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Salade
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de kipfilets met kruiden en zout in water en daarna laten trekken, maar niet te gaar laten worden.
  2. Haal de kip uit de bouillon (bewaren voor soep) laat deze afkoelen. Als de kip is afgekoeld deze in stukjes snijden.
  3. Intussen de asperges schillen en in stukjes snijden. Kook de beetgaar en laat ze afkoelen.
  4. De appels schillen, de klokhuizen eruit halen en in blokjes snijden. Goed bedruppelen met citroensap, daar blijven ze mooi wit van.
  5. De room stijfkloppen, wat suiker, peper, zout en mayonaise toevoegen tot een goed smakende saus verkregen is.
  6. De koude gekookte aspergestukjes, blokjes kipfilet, appelpartjes en stukjes ananas met de saus vermengen.
  7. De salade in ronde brede glazen scheppen op een paar blaadjes sla en een uurtje koud wegzetten in de koelkast.