Asperge salade met champignons

De ingredienten

  • 500 gr. witte asperges
  • 500 gr. groene asperges
  • 1 zakje rucola(sla)
  • 150 gr. pijnboompitten
  • 1 bakje champignons
  • 1 bakje kastanje-champignons
  • Bakje aardbeien voor de garnering
  • 2 eetlepels olijfolie

Informatie

  • Groen/Wit
  • 3 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding


Smakelijk Eten!

  1. Schil en kook de witte asperges (in stukken) ongeveer 8 min. en voeg de groene asperges (ook in stukken) toe.
  2. Na ongeveer 4 minuten even laten nagaren in eigen kookvocht en afschudden.
  3. Was ondertussen de rucola. 
  4. Snijd de champignons in schijfjes en bak deze in olijfolie.
  5. Rooster de pijnboompitten.
  6. Verdeel de sla in een grote kom met daarover de lauwwarme champignons en asperges.
  7. Strooi dan de pijnboompitten over de salade.
  8. Was de aardbeien met kroontje en halveer deze.
  9. Leg de halve aardbeien dan op de salade.