Terug naar Recepten

Asperge salade met gekookte ham

Wit Salade 4 personen Max. 15 minuten

Asperge salade met gekookte ham

Ingrediënten

 2 1/2 kilo witte asperges

 6 eieren gekookt

 150 gr. gekookte ham

 1 mango

 1 potje bieslook

 Poldersaus van Bonfait

Bereiding

  • Snijd de eieren en 150 gr. ham fijn.
  • Snijd ook de mango in blokjes.
  • 1 potje bieslook fijn snijden en een beetje bewaren voor garnering.
  • Doe alle ingrediënten in een bak, dus de stukjes asperges, en de andere gesneden ingrediënten.
  • Meng dit alles met de poldersaus van Bonfait.
  • Was de aardappels goed af. (eventueel afborstelen onder stromend koud water)
  • Kook 4 aardappels heel met schil, en 2 aardappels geschild in water en zout gaar(goed af laten koelen)
  • Schil de asperges, snijd ze in stukjes van 4 cm en kook ze beetgaar in ± 8 min. met wat zout.
  • Voeg iets later de aspergepunten aan het kokende water toe.
  • Kook 4 eieren hard.

Goed te gebruiken bij een BBQ, als voor of bijgerecht.