Terug naar Recepten

Asperge salade met pancetta en pecorino

Paars Salade 4 personen 15 - 30 minuten

Asperge salade met pancetta en pecorino

Ingrediënten

 500 gr. asperges (wit of groen)

 1 dl olijfolie

 sap van 1 citroen

 8 dunne plakjes pancetta (Italiaanse bacon)

 pecorino schaafsel (kaas)

 zout

 zwarte peper

Bereiding

  • Schil de (witte) asperges voorzichtig met een dun schiller net onder het kopje tot beneden. De houtachtige uiteinden (± 2 cm) eraf snijden.
  • De asperges in een ruime pan met koud water en het zout en een theelepel suiker aan de kook brengen. Zet het vuur laag en laat de asperges 8 á 10 minuten koken (hangt af van de dikte en kwaliteit).
  • Laat ze in de gesloten pan nog een minuut of 10 staan om na te garen.
  • Haal ze voorzichtig uit het vocht en laat ze op een schone theedoek even uitlekken.
  • Giet voor de dressing het citroensap in een kom.
  • Schenk geleidelijk de olie erbij en laat het geheel al roerend wat indikken.
  • Breng de dressing op smaak met zout en vers gemalen peper.
  • Giet de dressing over de asperges en serveer ze met het pecorino schaafsel en de stukjes pancetta.