Asperge schotel

De ingredienten

  • 10 zongedroogde tomaten uit olie
  • 200 gr. hamreepjes dun gesneden
  • 500 gr. groene asperges
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje pijnboompitten
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 bakje Boursin Cuisine
  • 3 pepers

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperges schoonmaken en in stukken van 3 á 4 cm snijden.
  2. Kook de stukjes in water met een klein beetje zout gaar.
  3. Snijdt de zongedroogde tomaten in stukjes.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze mooi bruin zijn.
  5. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan en voeg de knoflook (uitgeperst),  asperges, zongedroogde tomaten en ham toe.
  6. Roer de Boursin Cuisine er door heen tot er een mooie saus in ontstaan.