Terug naar Recepten

Asperge-spinazietaart

Wit Lunch 4 personen 45 - 60 minuten

Asperge-spinazietaart

Ingrediënten

 1 kg. asperges

 1 ei

 250 gr. tarwebloem

 zout

 0.3 dl. water

 125 gr. roomboter

 200 gr. spinazie

 3 plakjes gerookte spek

 3 plakjes gezouten spek

 15 gr. bakboter

 3 eieren

 2 dl. room

 peper

 nootmuskaat

Bereiding

  • Het deeg bereiden met de zacht geroerde roomboter, het ei, de bloem, een snuifje zout en 3 eetlepels ijskoud water.
  • Met koele handen kneden tot het deeg goed loskomt van het werkblad.
  • Enkele uren laten rusten in de koelkast.
  • Schil de asperges en snijd ze in stukken.
  • Het spek in blokjes snijden.
  • De spinazie schoonmaken en fijnhakken.
  • Het spek knapperig bakken in een beetje boter.
  • Vervolgens de in stukken gesneden asperges toevoegen en een vijftal minuten laten garen.
  • Spinazie bij het mengsel voegen en alles samen nog 5 minuten laten zacht worden. Eventueel overtollig vocht afgieten.
  • Het deeg uitrollen, er een beboterde bakvorm mee bekleden en enkele malen doorprikken met een vork.
  • Het spek-asperge-spinazie-mengsel hierover verdelen en overgieten met de eieren die losgeklopt zijn in de room.
  • Kruiden met peper en nootmuskaat.
  • Gedurende 40 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden. Onmiddellijk opdienen.