Asperge taart

De ingredienten

  • 1 kg asperges
  • 2 dl slagroom
  • 1 pakje roomboter bladerdeeg
  • 200 gr monchou
  • 4 eieren
  • 150 a 200 gr gerookte spekblokjes
  • 1 ui
  • zout, peper, nootmuskaat en suiker

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 170 ℃.
  2. Schil de asperges en kook ze beetgaar met wat zout, peper en suiker.
  3. Klop de monchou luchtig met de slagroom en klop daarna de eieren er door.
  4. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Versnipper de ui.
  6. Fruit de ui met de spekblokjes in een koekenpan.
  7. Vet een taartvorm met hoge rand in en bekleed de bodem en rand met bladerdeeg.
  8. Doe de asperges, de spek met ui in de taartvorm en giet hier het slagroommengsel over.
  9. Plaats de aspergetaart in de voorverwarmde oven. Baktijd ongeveer 1 uur.