Asperge toast

De ingredienten

  • 750 g witte asperge
  • 1/2 tl zout en 1/2 tl suiker
  • 100 g gekookte ham
  • 50 g rauwe ham
  • 100 g gebraden gehakt
  • 6 sneetjes brood (wit of tarvo)
  • roomboter
  • 2 eieren
  • 10 ml room
  • 50 geraspte Emmentaler (of andere licht pittige) kaas
  • zout en peper
  • raapolie
  • bieslook

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Lunch
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperge wassen, schillen en harde ondereinden verwijderen.
  2. De asperge in de lengte doormidden snijden.
  3. In water met zout en suiker 10 minuten beetgaar laten koken. Dan uit het water nemen, goed laten uitlekken en laten afkoelen.
  4. De ham en gebraden gehakt in dunne reepjes snijden.
  5. Het brood roosteren, laten afkoelen en dun besmeren me roomboter.
  6. De asperge verdelen over de toast en hierover de vleesreepjes verdelen.
  7. De eieren met de kaas, room en zout en peper opkloppen en in koekenpan tot roerei bakken.
  8. Het roerei over de toast verdelen en bestrooien met bieslook.