Terug naar Recepten

Asperge toast

Wit Lunch 0 personen 15 - 30 minuten

Asperge toast

Ingrediënten

 750 g witte asperge

 1/2 tl zout en 1/2 tl suiker

 100 g gekookte ham

 50 g rauwe ham

 100 g gebraden gehakt

 6 sneetjes brood (wit of tarvo)

 roomboter

 2 eieren

 10 ml room

 50 geraspte Emmentaler (of andere licht pittige) kaas

 zout en peper

 raapolie

 bieslook

Bereiding

  • Asperge wassen, schillen en harde ondereinden verwijderen.
  • De asperge in de lengte doormidden snijden.
  • In water met zout en suiker 10 minuten beetgaar laten koken. Dan uit het water nemen, goed laten uitlekken en laten afkoelen.
  • De ham en gebraden gehakt in dunne reepjes snijden.
  • Het brood roosteren, laten afkoelen en dun besmeren me roomboter.
  • De asperge verdelen over de toast en hierover de vleesreepjes verdelen.
  • De eieren met de kaas, room en zout en peper opkloppen en in koekenpan tot roerei bakken.
  • Het roerei over de toast verdelen en bestrooien met bieslook.