Asperge-tonijnsalade

De ingredienten

  • 500 gr geschilde asperges
  • 2 blikjes tonijnmoot
  • 100 gr roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 3 el tomatenketchup
  • Zout, peper en gemberpoeder
  • 1 klein stronkje broccoli
  • IJsbergsla
  • 1 tomaat
  • Plakjes komkommer
  • 2 eieren

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en maak hiervan stukken van max. 2 cm.
  2. Maak de broccoli schoon en was de roosjes.
  3. Meng in een kom de roomkaas met de tomatenketchup en de kruiden en roer er de slagroom goed doorheen.
  4. Laat de tonijnmoot uitlekken en maak hiervan stukjes.
  5. Kook de eieren en maak hier kruimels van.
  6. Kook de stukjes asperges beetgaar en laat ze goed uitlekken.
  7. Kook de broccoliroosjes 5 min en laat ze uitlekken.
  8. Als de groente uitgelekt en goed afgekoeld is meng je ze door de dressing.
  9. Meng de tonijnstukjes er doorheen.
  10. Als laatste de ei kruimels er door scheppen.