Asperge tortilla

De ingredienten

  • 300 gr. rauwe asperges
  • 200 gr. minikrieltjes
  • 100 gr. lamsham (vleeswaar)
  • 50 gr. rode paprikablokjes (klein gesneden)
  • 50 gr. diepvries doperwtjes
  • 3 grote eieren
  • verse gesneden peterselie
  • peper, zout en paprikapoeder
  • scheutje slagroom
  • 1 el. olijfolie

Informatie

  • Wit
  • 2 personen
  • Lunch
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Schil de asperges en kook deze samen met de doperwtjes ongeveer in 7 minuten beetgaar.
  2. Bak de krieltjes in olijfolie lichtbruin en bestrooi met peper, zout en paprikapoeder.
  3. Snijd de lamsham in smalle reepjes.
  4. Klop de eieren met het scheutje slagroom los.
  5. Schik de asperges in een cirkel op de bodem van de pan met de kopjes naar buiten, snijd asperges eventueel op maat.
  6. Verdeel de gebakken krieltjes, paprikablokjes, lamshamreepjes en doperwtjes tussen de asperges.
  7. Schenk het losgeklopte eimengsel samen met de helft van de verse peterselie er voorzichtig overheen.
  8. Bak op zacht vuurtje tot de eieren gestold zijn.
  9. Doe de laatste 5 minuten een deksel op de pan.
  10. Laat op een groot bord glijden en bestrooi met de rest van de verse peterselie.