Asperge voorgerecht

De ingredienten

  • 1 kg geschilde asperges
  • 400 gr. gekookte achterham
  • 200 gr. coburgerham
  • 250 gr. gerookte zalm
  • 1 doosje cherry tomaatjes
  • 1/2 citroen
  • 1 el mayonaise
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 bosje peterselie
  • 1/2 doosje diepvries dille
  • 2 el gembervocht
  • 1 el mosterd
  • 1/2 bosje lenteuitjes
  • 1 rode ui
  • 3 el appelciderazijn
  • 2 el walnotenolie
  • 1 flesje room culinair
  • peper (uit de molen)
  • zout
  • 100 gr. roomboter

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. 1 liter water met de boter, wat peper, zout en citroen aan de kook brengen.
  2. De asperges erin leggen met een bordje erop, zodat ze goed onder liggen.
  3. 8 min laten koken, dan de asperges op een vergiet zetten. Vocht opvangen.
  4. In het kookvocht de in reepjes gesneden ham even laten wellen, 6 á 7 min, niet laten koken.
  5. Dan ook de ham op een vergietje zetten.
  6. Lente uitjes en rode ui in heel fijne reepjes snijden en in een schaal doen.
  7. Room, mayonaise, mosterd, olie, azijn en gembervocht erbij en oproeren tot de saus "hangt" en dan de dille toevoegen.
  8. Cherrytomaatjes in vieren snijden.
  9. De afgekoelde asperges in stukken van 2 cm snijden.
  10. Peterselie fijnhakken.
  11. 4 bordjes bekleden met sla, de dressing over de sla verdelen (een beetje dressing bewaren), dan de hamreepjes over de dressing doen.
  12. Op ieder bord 2 á 3 tomaatjes verdelen. Dan de gerookte zalm over het geheel leggen.
  13. De stukken asperges over de zalm leggen en even met de pepermolen eroverheen gaan.
  14. Garneren met peterselie.
  15. De saus die over is, er apart bijgeven.