Terug naar Recepten

Asperge voorgerecht

Wit Hoofdgerecht 4 personen 45 - 60 minuten

Asperge voorgerecht

Ingrediënten

 1 kg geschilde asperges

 400 gr. gekookte achterham

 200 gr. coburgerham

 250 gr. gerookte zalm

 1 doosje cherry tomaatjes

 1/2 citroen

 1 el mayonaise

 1 zakje gemengde sla

 1 bosje peterselie

 1/2 doosje diepvries dille

 2 el gembervocht

 1 el mosterd

 1/2 bosje lenteuitjes

 1 rode ui

 3 el appelciderazijn

 2 el walnotenolie

 1 flesje room culinair

 peper (uit de molen)

 zout

 100 gr. roomboter

Bereiding

  • 1 liter water met de boter, wat peper, zout en citroen aan de kook brengen.
  • De asperges erin leggen met een bordje erop, zodat ze goed onder liggen.
  • 8 min laten koken, dan de asperges op een vergiet zetten. Vocht opvangen.
  • In het kookvocht de in reepjes gesneden ham even laten wellen, 6 á 7 min, niet laten koken.
  • Dan ook de ham op een vergietje zetten.
  • Lente uitjes en rode ui in heel fijne reepjes snijden en in een schaal doen.
  • Room, mayonaise, mosterd, olie, azijn en gembervocht erbij en oproeren tot de saus "hangt" en dan de dille toevoegen.
  • Cherrytomaatjes in vieren snijden.
  • De afgekoelde asperges in stukken van 2 cm snijden.
  • Peterselie fijnhakken.
  • 4 bordjes bekleden met sla, de dressing over de sla verdelen (een beetje dressing bewaren), dan de hamreepjes over de dressing doen.
  • Op ieder bord 2 á 3 tomaatjes verdelen. Dan de gerookte zalm over het geheel leggen.
  • De stukken asperges over de zalm leggen en even met de pepermolen eroverheen gaan.
  • Garneren met peterselie.
  • De saus die over is, er apart bijgeven.