Asperge-zalm salade

De ingredienten

  • 1 kleine ui
  • 1 tl franse mosterd
  • 6 el raapolie
  • Zout, peper, suiker
  • 4 el frambozenazijn
  • 1 tl suiker
  • 1tl zout
  • 800 g witte asperge
  • 300 g gerookte zalm
  • sla-bladeren
  • verse dille

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Salade
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperge wassen en schillen volgens het basisrecept.
  2. De asperge uit het water nemen en laten afkoelen.
  3. De frambozenazijn vermengen met zout, peper, suiker, mosterd en olie.
  4. De ui fijnsnijden en ook aan de dressing toevoegen.
  5. De zalm in stukken snijden en vermengen met de asperge.
  6. De dressing onder de salade mengen en een half uur laten marineren in de koelkast.
  7. De salade over 4 borden verdelen en garneren met de slabladeren en plukjes dille