Terug naar Recepten

Asperge-zalm salade

Wit Salade 4 personen 15 - 30 minuten

Asperge-zalm salade

Ingrediënten

 800 g witte asperge

 1tl zout

 1 tl suiker

 4 el frambozenazijn

 Zout, peper, suiker

 6 el raapolie

 1 tl franse mosterd

 1 kleine ui

 300 g gerookte zalm

 sla-bladeren

 verse dille

Bereiding

  • Asperge wassen en schillen volgens het basisrecept.
  • De asperge uit het water nemen en laten afkoelen.
  • De frambozenazijn vermengen met zout, peper, suiker, mosterd en olie.
  • De ui fijnsnijden en ook aan de dressing toevoegen.
  • De zalm in stukken snijden en vermengen met de asperge.
  • De dressing onder de salade mengen en een half uur laten marineren in de koelkast.
  • De salade over 4 borden verdelen en garneren met de slabladeren en plukjes dille