Asperge-zalmpakketjes met kruidenboter

De ingredienten

  • 2 kg witte asperges, geschild
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 75 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 4 zalmfilets à 150 gr.
  • 200 ml droge witte wijn
  • - 4 royale vellen aluminiumfolie

Informatie

  • Wit
  • 3 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1.  Verwarm de oven voor tot 200ºC of steek de barbecue aan.
  2. Prak de knoflook en de peterselie door de zachte boter.
  3. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Leg op elk vel aluminiumfolie 500 gr. asperges.
  5. Leg er de zalmfilet op.
  6. Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet.
  7. Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes.
  8. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  9. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.
  10. Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven of op de barbecue in 45 min. gaar.
  11. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.