Terug naar Recepten

Aspergebroodjes

Wit Lunch 3 personen 45 - 60 minuten

Aspergebroodjes

Ingrediënten

 10 plakjes bladerdeeg

 1 kilo gekookte witte asperges

 2 el. vers geknipt bieslook

 2 hardgekookte eieren

 10 volle el. geraspte kaas

 1 ei

Bereiding

  • Schil de asperges en verwijder de harde ondereinden.
  • Kook de asperges in ongeveer 15 min. beetgaar en laat deze afkoelen.
  • Leg de plakjes bladerdeeg plat neer om te ontdooien.
  • Snijd de asperge doormidden en gebruik de onderste helften door deze te pureren met de bieslook, de eieren en 5 eetlepels kaas met de staafmixer.
  • Op elk bladerdeeglapje een flinke eetlepel van dit mengsel scheppen.
  • Leg de bovenste delen op het mengsel, 2 per broodje.
  • Vouw de bladerdeeglapjes als enveloppen waarbij de 2 aspergekoppen er aan een zijde uitsteken.
  • De broodjes besmeren met het losgeklopte ei en met de resterende kaas bestrooien.
  • Leg de broodjes op een ingevette bakplaat, niet te dicht bij elkaar en bak ze in ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden.