Aspergecarbonara met Parmezaanse kaas

De ingredienten

  • 12 witte asperges
  • 12 groene asperges
  • 150 gr. spek (gezouten)
  • 3 eieren
  • olijfolie om te bakken
  • 2 bosjes peterselie
  • 100 gr. Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout

Informatie

  • Groen/Wit
  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Gebruik een dunschiller om dunne sliertjes te maken van de groene en witte asperges.
  2. Snijd het spek in kleine blokjes en bak het krokant, laat het uitlekken op keukenpapier.
  3. Verwarm de olie en sauteer de aspergesliertjes kort.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg het krokante spek toe.
  6. Klop de eieren los en giet ze over de warme asperges.
  7. Roer de asperges en eieren los tot de eieren gestold zijn. Dat duurt ongeveer 1 minuut.
  8. Verdeel over de borden en versier met gehakte peterselie.
  9. Serveer met Parmezaanse kaas.