Terug naar Recepten
Aspergecarpaccio met kruidenvinaigrette
Wit Voorgerecht 3 personen Meer dan 60 minuten

Ingrediënten
500 gr. witte asperges, geschild
2 el citroensap
1 tl fijne mosterd
2 tl poedersuiker
6 el olijfolie extra vierge
2 el verse kruiden (bijv. bieslook, peterselie en kervel), fijngehakt
125 gr. Hollandse garnalen
Bereiding
- Snijd met een asperge- of dunschiller vanaf het uiteinde naar de kop dunne linten van de rauwe asperges.
- Doe het citroensap, de mosterd, de poedersuiker, de olijfolie en de kruiden in de jampot.
- Sluit en schud tot een gladde dressing.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Meng de dressing door de aspergelinten en marineer 1 uur in de koelkast.
- Leg de aspergelinten plat, als carpaccio, op 4 borden.
- Strooi er de garnalen over.
- Sprenkel nog een beetje marinade over de aspergecarpaccio.