Terug naar Recepten

Aspergecarpaccio

Wit Voorgerecht 2 personen 15 - 30 minuten

Aspergecarpaccio

Ingrediënten

 1 sjalotje

 6 geschilde witte asperges

 50 gr. gekookte ham

 4 el. olijfolie

 1 el. notenolie

 1 tl. witte wijnazijn

 2 el. droge witte wijn

 zout

 vers gemalen zwarte peper

 1 bakje babyleave (slasoort)

 40 gr. pijnboompitten

 bruin stokbrood

Bereiding

  • Snipper het sjalotje fijn.
  • Breng de aspergeschillen met 0,75 dl water aan de kook en laat ze afgedekt ongeveer 10 minuten zachtjes trekken.
  • Snijd de asperges met de dunschiller in de lengte in dunne repen.
  • Klop het sjalotje, 2 eetlepels aspergekookvocht, de olijfolie, de notenolie, de azijn en de wijn tot een sausje en breng dit op smaak met zout en peper.
  • Schep de aspergelamellen door de dressing.
  • Verdeel de babyleave over 2 borden, leg hier de reepjes ham en aspergelamellen speels op.
  • Sprenkel er de achtergebleven dressing over.
  • Strooi de pijnboompitten erover en serveer met bruin stokbrood.