Terug naar Recepten

Aspergefeuilletés met oester en truffel

Wit Lunch 4 personen 45 - 60 minuten

Aspergefeuilletés met oester en truffel

Ingrediënten

 16 asperges

 4 oesters

 8 plakjes diepvriesbladerdeeg

 1 kleine truffel

 1 dl dikke room

 peper en zout

 1 eierdooier

 boter

Voorbeiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Bereiding

  • Kook de asperges half gaar in gezouten water.
  • Plaats de ongeopende oesters in de voorverwarmde oven en laat de schelpen open gaan. Laat ze afkoelen.
  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Schaaf de truffel in 12 plakjes.
  • Snijd 4 asperges zeer fijn en 8 asperges in vijf stukjes. Laat de overige 4 heel.
  • Snijd 4 plakjes bladerdeeg door en leg op 4 helften een hele asperge.
  • Strijk een theelepeltje dikke room over de asperges en leg een plakje truffel op ieder asperge.
  • Bestrooi met peper en zout.
  • Bestrijk de randen van het bladerdeeg met losgeroerd eidooier en rol het deeg om de asperge. Bestrijk de bovenkant met eierdooier.
  • Verwijder de bovenste helft van de oesters en verdeel de fijngesneden asperge over de schelpen.
  • Leg een beetje boter, een beetje dikke room en een plakje truffel op de asperge.
  • Bestrooi het geheel met versgemalen peper en een beetje zout en dek de schelpen af met een half plakje bladerdeeg. Druk de randen goed aan en bestrijk de bovenkant met eidooier.
  • Leg de 4 overige plakjes bladerdeeg naast elkaar op het werkblad en verdeel de gesneden asperges over een helft van de plakjes.
  • Schep een lepeltje dikke room op de asperges en leg 1 plakje truffel op elk hoopje.
  • Bestrooi met peper en zout en vouw de plakjes bladerdeeg dicht. Druk de randen stevig aan en bestrijk de bovenkant van het deeg met eidooier.
  • Bak de aspergefeuilletés in de voorverwarmde oven in circa 10 minuten mooi bruin.