Aspergegebakjes

De ingredienten

  • 500 g groene asperges
  • 25 g boter
  • 1 ei
  • 8 plakjes bladerdeeg - ontdooid
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • pakje aspergesaus

Informatie

  • Groen
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de asperges in zout beetgaar.
  2. Bereid de saus met de boter en kookvocht, daarna de pan van het vuur nemen en het losgeklopte ei erdoor roeren.
  3. Bakplaat invetten en steeds 2 plakjes deeg erop leggen die elkaar 1 cm overlappen. Vouw de randen 1 cm naar binnen.
  4. Daarna de saus erover strijken en de asperges in de lengte erop leggen.
  5. Kaas en peterselie erover strooien.
  6. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven van 200 ℃  in 25 minuten goudbruin.