Terug naar Recepten

Aspergegebakjes

Groen Hoofdgerecht 4 personen 30 - 45 minuten

Aspergegebakjes

Ingrediënten

 500 g groene asperges

 25 g boter

 1 ei

 8 plakjes bladerdeeg - ontdooid

 100 g geraspte jonge kaas

 2 el fijngesneden peterselie

 pakje aspergesaus

Bereiding

  • Kook de asperges in zout beetgaar.
  • Bereid de saus met de boter en kookvocht, daarna de pan van het vuur nemen en het losgeklopte ei erdoor roeren.
  • Bakplaat invetten en steeds 2 plakjes deeg erop leggen die elkaar 1 cm overlappen. Vouw de randen 1 cm naar binnen.
  • Daarna de saus erover strijken en de asperges in de lengte erop leggen.
  • Kaas en peterselie erover strooien.
  • Bak de taartjes in de voorverwarmde oven van 200 ℃  in 25 minuten goudbruin.