Aspergelasagne

De ingredienten

  • 2 kilo asperge
  • Lasagnebladen
  • 4 ons gerookte ham,
  • 0,5 l slagroom
  • 3 zakjes aspergesaus
  • Zout
  • Peper
  • 0,5 tl nootmuskaat
  • Sambal naar smaak
  • Peterselie

Informatie

  • Wit
  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • Meer dan 30 minuten

Bereiding

  1. Asperges in stukjes snijden en koken, het aspergevocht bewaren voor het aanmaken van de witte saus.
  2. Ovenschaal invetten.
  3. Ham in stukjes snijden.
  4. In grote pan saus aanmaken volgens gebruiksaanwijzing, melk vervangen door aspergevocht, en slagroom door de saus doen. Halve min. laten koken. Dan van het vuur, de ham, peterselie, nootmuskaat, peper, zout en de sambal door de saus roeren. Indien de saus te dun blijft deze binden met allesbinder.
  5. Een vierde deel van de saus in de ovenschaal doen, de lasagnebladen erop en de asperges. Dit herhalen totdat de ingrediënten op zijn, eindigen met saus.
  6. Oven op 200 graden, of stand 4, voorverwarmen en in plusminus 40 min. warm laten worden.