Terug naar Recepten

Aspergeloempiaatjes met geroosterde courgette

Groen Snack 4 personen 30 - 45 minuten

Aspergeloempiaatjes met geroosterde courgette

Ingrediënten

 12 loempiavellen

 1 bundel groene asperges

 250 gr. doperwtjes

 3 courgettes

 1/2 chili

 2 teentjes knoflook

 2 cm gember

 1 bosje dille

 1 lente-ui

 1 el garam masala

 het sap van 1/2 citroen

 1 bosje peterselie

 2 el mosterd

 4 el suiker

 enkele sprietjes bieslook

 1 rode biet

 1/2 bakje daikonkers

 1 dl olijfolie

Bereiding

  • Snijd de courgettes in lange plakjes en rooster die.
  • Giet er olijfolie over en bestrooi ze met peper en zout.
  • Kook de doperwtjes en de asperges enkele minuten en laat ze vervolgens in koud water schrikken.
  • Snijd de asperges in stukken.
  • Bak voor de loempiaatjes de knoflookteentjes, de chili en de lente-ui in wat olijfolie in een wok.
  • Voeg onmiddellijk de asperges, de doperwtjes en de garam masala toe.
  • Bak 1 minuut en neem de pan van het vuur.
  • Smeer de loempiavellen in met olie, verdeel er het groentemengsel over en vouw tot een driehoek.
  • Bak ze in 10 minuten in een hete oven (200°C) knapperig.
  • Maak in een blender een saus van de dille, peterselie, mosterd, gember en 4 eetlepels water en voeg een scheut olijfolie en wat peper en zout toe.
  • Maak een garnituur van de in reepjes gesneden daikonkers, de rode biet en het bieslook, op smaak gebracht met olijfolie en citroensap.
  • Leg de courgette op een bord, leg er 2 loempiaatjes en vervolgens het garnituur op en giet de groene saus erover.