Terug naar Recepten
Aspergeloempiaatjes met geroosterde courgette
Groen Snack 4 personen 30 - 45 minuten
Ingrediënten
12 loempiavellen
1 bundel groene asperges
250 gr. doperwtjes
3 courgettes
1/2 chili
2 teentjes knoflook
2 cm gember
1 bosje dille
1 lente-ui
1 el garam masala
het sap van 1/2 citroen
1 bosje peterselie
2 el mosterd
4 el suiker
enkele sprietjes bieslook
1 rode biet
1/2 bakje daikonkers
1 dl olijfolie
Bereiding
- Snijd de courgettes in lange plakjes en rooster die.
- Giet er olijfolie over en bestrooi ze met peper en zout.
- Kook de doperwtjes en de asperges enkele minuten en laat ze vervolgens in koud water schrikken.
- Snijd de asperges in stukken.
- Bak voor de loempiaatjes de knoflookteentjes, de chili en de lente-ui in wat olijfolie in een wok.
- Voeg onmiddellijk de asperges, de doperwtjes en de garam masala toe.
- Bak 1 minuut en neem de pan van het vuur.
- Smeer de loempiavellen in met olie, verdeel er het groentemengsel over en vouw tot een driehoek.
- Bak ze in 10 minuten in een hete oven (200°C) knapperig.
- Maak in een blender een saus van de dille, peterselie, mosterd, gember en 4 eetlepels water en voeg een scheut olijfolie en wat peper en zout toe.
- Maak een garnituur van de in reepjes gesneden daikonkers, de rode biet en het bieslook, op smaak gebracht met olijfolie en citroensap.
- Leg de courgette op een bord, leg er 2 loempiaatjes en vervolgens het garnituur op en giet de groene saus erover.